29 apr 2018

Aankondiging “speciale” gast: Dany

We zijn ontzettend blij en vereerd dat we onze eerste speciale gast op de tiende editie van Stripfestival Breda kunnen aankondigen.

DANY (Daniel Henrotin) mag je toch wel tot een van de groten onder de stripmakers van deze tijd rekenen.

Na zijn studie aan de kunstacademie in Luik begon hij als assistent van Mittei en werkte hij voor het blad Kuifje met grote bekende tekenaars als Greg en Tibet. Hij maakte enkele korte verhalen voor Kuifje tot hij in dienst moest. Na zijn diensttijd kwam hij bij de studio van Michel Greg in Brussel en begon hij met zijn serie Roze Bottel.

Andere projecten van Dany zijn Avontuur zonder helden, Bernard Prince, de serie die hij van Hermann overnam, Harlekijn, Equator. Maar het bekendst werd Dany toch wel met de reeks Rooie oortjes. Want mooie vrouwen tekenen, dat kan Dany als de beste. Recent verschenen van hem bij uitgeverij L de serie Amazones van Troy en bij Saga de integrale edities van Roze Bottel.

Dany zal beide dagen in Breda aanwezig zijn. De komst van Dany wordt mede mogelijk gemaakt door de VRIENDEN VAN HET FESTIVAL!

 
 
 
Tickets
Koop hier je stripfestival tickets!
 
 
 
 
 
 
 
Ook adverteren op onze site?
Neem contact op over de mogelijkheden
 
openingstijden-2018
 
 
 
powered by
 
 
 
Stripmakers
 
 
 
Tweets