18 sep 2018

Star Trek Vereniging The Flying Dutch

The Flying Dutch (TFD) is een vereniging die zich actief bezig houdt met de legendarische sciencefiction serie Star Trek, die 1966 voor het eerst op televisie te zien was. De fanclub TFD is opgericht in 1984 en is sindsdien hét informatieve aanspreekpunt voor alles  wat met Star Trek te maken heeft. Wat begon met bijeenkomsten op zolderkamers in de jaren 80 groeide de TFD  in de jaren 90 uit tot een grote landelijke vereniging. Met een actieve vrijwilligersgroep zet de TFD zich sinds jaar en dag in voor de promotie van Star Trek.

Het geeft meerdere malen per jaar een eigen Nederlandstalig magazine uit, organiseert het bijeenkomsten  en bezoekt zij beurzen door net hele land.

De serie Star Trek kende een moeizame start, in 1968, na 2 seizoenen, dreigde het doek voor de TV serie al te vallen. De < inmiddels befaamde >   brievenschrijfactie van de fans zorgde ervoor dat nog een derde seizoen werd gemaakt, waarna het doek alsnog viel. Het opkomen van de fans voor ‘hun’ TV serie was ongekend. De serie had trouwe fans geworven (Trekkies), die  duidelijk maakten dat Star Trek niet zomaar een TV serie was. Ze gaf de kijker een positieve visie op de toekomst waarin de landen op Aarde zich hebben verenigd en de bevolking leeft in een hoge maat van (technologische) welvaart. De moralistische manier  waarop maatschappelijke onderwerpen werden behandeld, sprak velen aan en zo ontstond, mede door de herhalingen in de jaren 70, een grote fanbase voor de show.

Op de georganiseerde conventies (CONS) in diezelfde periode, kon de fan voor het eerst in contact komen met de acteurs. Dit bleek een grote hit: ze werden in grote aantallen bezocht en bestaan tot vandaag nog steeds over de gehele wereld. Er bleek veel interesse in het genre en dus kon een vervolg niet uitblijven. De bedoeling was een serie, maar werd een film: The Motion Picture in 1978, die succesvol was. En er volgde nog veel meer: in 2018, meer dan 50 jaar na de uitzending van de eerste aflevering, telt Star Trek o.a. 7 televisie series , 13 bioscoopfilms, talloze boeken en games, en is het uitgegroeid tot één van de meest succesvolle series in de TV en filmwereld.

Discovery is de nieuwste Star Trek serie, welke  ongeveer 10 jaar voor de beroemde captain Kirk, mister Spock en dokter McCoy speelt. Het eerste seizoen is inmiddels afgelopen en fans kijken uit naar het vervolg in januari. Daarnaast keert Jean-Luc Picard terug in 2019! Dus genoeg stof om een praatje te komen maken bij The Flying Dutch op het Stripfestival Breda! . Wil je meer weten over de serie? Je mening delen?

Gezellig praten over Star Trek? Lid worden van onze vereniging?  Kom dan naar de cosplay stand van The Flying Dutch op de Stripfestival Breda!

Live Long and Prosper!

 

 

 
 
 
Tickets
Koop hier je stripfestival tickets!
 
 
 
 
 
 
 
Ook adverteren op onze site?
Neem contact op over de mogelijkheden
 
openingstijden-2018
 
 
 
powered by
 
 
 
Stripmakers
 
 
 
Tweets