Stripmakers
Deze stripmakers signeren tijdens Stripfestival Breda. Paul Salomone Jose-Luis Munuera Eric Herenguel Fernando Dagnino Pere Perez Martin Lodewijk Romano Molenaar Marissa Delbressine Eric Hercules Gerben Valkema Eric Heuvel Henk Kuijpers Mario Boon Daan Jippes Mark Retera Arjen Vriezekolk IJsbrand Oost Fred de Heij Willem Ritstier Remco Polman Hans van Oudenaarden Ger Apeldoorn Marq van Broekhoven Kenny Rubenis Jan van Haasteren Pier Brito Moshe Gilula Frits Jonker Ben Vranken Dick Heins Robert van der Kroft Margreet de Heer Marc Scherbateyev Roelof Wijtsma Danker Jan Oreel Bart Proost Erwin Suvaal Renee Rienties Jacques Terpant Pieter Hogenbirk Kees Sparreboom Dinesh van den Berg Louis Norense Ammar Kip Shannon Kip Maurice Heuts Maaike Hartjes Geert van der Pol John Heijink Peter Nuyten Rob van Bavel Frank Jonker Klaas Driebergen Henrieke Goorhuis Tim Artz KAAS Renincy Sommers Els Deckers Eric Hebben Nico Schuurman Martin vd Schuijt Manon Coezijn Vick Ralph Brendt Dinie de Zeeuw Gustavo Garcia Leroy Soesman Ivan Petrus Luc Poetzerelli Malik Jean-Marc Krings Robin Mies Eric Hübsch Patrick Cornelis Jan Vervoort Ashwin Visser Rob Brandon Sytse S. Algera Willem Heeman Mark van Herpen John van Mourik Adri van Kooten West Givner Noël Ummels Ralph Dikmans Wim Vlieg Victor Zilverberg Age Morris Barcas Boy Akkerman Carita Lupatelli Saverio Tenuta Yan Gevuld Giulio de Vita Steven de Rie Roland Moonen Frodo De Decker René Uilenbroek Walter Laureysens Ulrik Nilsson Ramon Schenk Johan de Neef Rik van Niedek Gerard van de Werken
 
 

Daan Jippes

Geboren in Amsterdam , oktober  1945.
Eerste professionele publikatie in het Leidsch Dagblad .. zomer  1965.
Wekelijkse strip “Hipper” in Nieuwe Revue  ( op tekst van Hans Ferrée)  1967.
PEP :  Bernard Voorzichtig ( tekst Martin Lodewijk)  begint in 1972.
Daarvoor : covers, kort verhaal, PEPspotters.
Donald Duck.. vanaf 1970.  Daar art-director  1974-1979.
Californië : 1980- 1999.
Werkzaam op de  Walt Disney studios ( 1981-1988).
Daarna Walt Disney Productions. ( feature films) . Daarna Warner  Bros.  Amblin Entertainment  , Dreamworks.
Terug in Nederland  . art-director nieuw opgerichte Studio Jan Kruis.
( 1999-2000).  2002-2003 freelance.
2001 en 2004 terug naar Californié voor resp. Disney en Dreamworks.
Vanaf 2005 freelance werkzaam voor  Disney licentiehouder Egmont in Kopenhagen.
2006 en 2009 twee Havankboeken .( voorgepubliceerd in het AD en stripblad EPPO)

Daan Jippes, volledige naam Daniel Jan Jippes (Amsterdam, 14 oktober 1945) is een striptekenaar die onder andere voor Disney heeft gewerkt. Jippes beheerst vele tekenstijlen en is in staat het werk van verschillende tekenaars levendig na te bootsen. Hij is in de eerste plaats beroemd als navolger van Carl Barks, maar ook Floyd Gottfredson, Al Taliaferro, André Franquin en Albert Uderzo weet hij succesvol te imiteren. Onder het pseudoniem Danier verstripte Jippes enkele romans van Havank.

Hij is gekozen door de uitgeverij Egmont om een aantal verhalen van de Jonge Woudlopers uit 1960 opnieuw te tekenen voor een nieuw publiek in de jaren 90. Deze verhalen zijn oorspronkelijk geschreven door Carl Barks en getekend door John Carey en Tony Strobl.

Op vijfjarige leeftijd kwam Jippes in aanraking met strips door lezing van het Nederlandse Mickey Magazine. Favoriet uit zijn aanzienlijke stripverzameling bleef altijd Robbedoes. Na bestudering, als tiener, van de tekenstijl van bekende tekenaars ging zijn voorkeur uit naar Franquin boven Carl Barks. De eerste strip van Jippes was Hipper (1967), die werd gepubliceerd in het tijdschrift Nieuwe Revu, waar hij werkte aan lay-out.

Daan Jippes is zijn carrière begonnen in Nederland waar zijn werk werd gepubliceerd in o.a. het striptijdschrift Pep aan het eind van de jaren zestig en begin van de jaren zeventig. Hij werd nationaal erkend door zijn stripverhaal Bernard Voorzichtig: Twee Voor Thee dat in 1972 in Pep verscheen. Het kwam voort uit zijn samenwerking met Martin Lodewijk en geldt als klassieker. Het gaat over de Hollandse theehandel in de negentiende eeuw. Het werken aan dit verhaal duurde ruim drie jaar, dit door de grote zorgvuldigheid waarmee Jippes eraan werkte.

Midden jaren 70 begon hij met werken voor het weekblad Donald Duck, waar zijn interpretatie van de familie Duck en Mickey Mouse de aandacht trok van de Disney Studio’s in Burbank, Californië. Vervolgens werd hij door the Disney Company aangenomen. Eerst werkte hij er voor de afdeling merchandising, later voor de animatieafdeling als ontwerper en storyboardtekenaar. Hij droeg hiervoor bij aan de De Reddertjes in Kangoeroeland, De Prins en de bedelknaap, Belle en het Beest en Aladdin. Naast zijn werk voor Disney werkte Jippes ook als storyboardtoezichthouder bij de film Balto van Amblimation.

In 2005 keerde Jippes vanuit Hollywood terug naar Nederland.

In 2006 en 2009 verschenen onder het pseudoniem Danier twee nieuwe albums van Jippes, gebaseerd op de romans van detectiveschrijver Havank. In 2006 kwam Hoofden op hol uit, dat in 2009 in twee vertalingen op de markt kwam: in Frankrijk als Casse-tête en in Finland onder de titel Aivopähkinä. In 2009 kwam een tweede Havank-album uit, De Schaduw op de Tast, die is voorgepubliceerd in stripblad Eppo.

 

(bron Wikipedia)

 
 
 
 
Tickets
Koop hier je stripfestival tickets!
 
 
 
 
Ook adverteren op onze site?
Neem contact op over de mogelijkheden
 
openingstijden-2017 toegang
 
 
 
powered by
 
 
 
Stripmakers
 
 
 
Tweets