27 jun 2014

NIEUWE PRIJS OP STRIPFESTIVAL BREDA

De gemeente Breda lanceert dit jaar een nieuwe stripprijs, de Stripcultuurbeurs en deze zal in samenwerking met Stichting Strips in Beeld dit jaar voor de eerste keer worden uitgereikt op Stripfestival Breda.

Voor dit jaar is er een bedrag van € 4.000 beschikbaar dat kan worden toegekend aan een of meerdere projecten die een positieve bijdrage leveren aan het Nederlandse beeldverhaal.

Rob van Bavel, voorzitter stichting Strips in Beeld: “Na het wegvallen van de Marten Toonderprijs wilde de gemeente Breda graag een nieuwe prijs voor het beeldverhaal. Er is in dit geval niet gekozen voor een debuutprijs of een oeuvreprijs, maar voor het beurssysteem waarmee aanvragers hun droomproject kunnen verwezenlijken. Hierin is de Stripcultuurbeurs uniek, en we hopen veel creatieve aanvragen te ontvangen.”

De Stripcultuurbeurs kan zeer breed gezien worden zoals het mogelijk maken van de productie van een stripverhaal, het organiseren van een expositie, reis- en verblijfkosten voor een stageplek of beursbezoek, het realiseren van een app, research voor een stripproject, maken van een muurschildering etc. Voorop staat dat het project de strip op sprekende wijze in beeld brengt.

Tot 14 september 2014 is het mogelijk om een aanvraag voor de Stripcultuurbeurs in te dienen. De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit: Maartje de Haan, directeur van Museum Meermanno, Jos van Waterschoot, conservator van het stripdepot van de Universiteit van Amsterdam, en Jan Kamp, galeriehouder in Breda. Afhankelijk van de inzendingen kan worden besloten dat het om meerdere winnaars gaat waar het geldbedrag onder verdeeld wordt.

Op de website www.stripcultuurbeurs.nl staat het reglement en de voorwaarden.

 
 
 
29 mei 2014

De eerste grote tekenaar… Jaime Calderón

Zoals jullie van ons gewend zijn is het stripfestival Breda altijd de beurs waar niet alleen veel stripboeken te vinden zijn, maar ook de beste gelegenheid om mooie tekeningen te scoren.

Dit jaar is de eerste grote naam die wij bekendmaken die van de tekenaar Jaime Calderón.

Deze tekenaar van schitterende historische stripverhalen heeft laten zien dat hij het ambachtelijk tekenen goed beheerst.

Zijn boeken De Wegen van de Heer en Bloedkoninginnen; Isabelle doen het goed in het Franse taalgebied en uitgeverij Deadalus brengt zijn boeken in het Nederlands uit. Hier vast een voorproefje wat je mag verwachten als hij zijn boeken van een tekening gaat voorzien als jullie hem ontmoeten op het Stripfestival Breda op 11 en 12 oktober 2014 in het Chassé theater;

Klik op de onderstaande afbeelding om Jaime in Actie te zien!

 
 
 
27 apr 2014

Cosplayers Gratis Entree!

ACTIE: BEPERKT AANTAL GRATIS KAARTEN VOOR COSPLAYERS.

Na het succes van vorig jaar stellen dit jaar 100 wederom gratis kaarten beschikbaar voor Cosplayers..

De voorwaarde die we wel stellen is dat we wel een foto ontvangen van het karakter als welke je van plan bent het festival te bezoeken.

Stuur dan een mail naar: organisatie@stripfestivalbreda.nl

Vervolgens zullen wij deze personen in aanloop van het festival een link sturen waar ze zich kunnen registeren voor een gratis ticket/toegangsbewijs

OP=OP

 
 
Pagina 1 van 212
 
Tickets
Koop hier je stripfestival tickets!
 
 
 
 
Ook adverteren op onze site?
Neem contact op over de mogelijkheden
 
 
 
 
 
 
 
powered by
 
 
 
Stripmakers
 
 
 
Tweets