31 aug 2014

Koop je tickets online en bespaar tijd!

Editie 2014 is het 3e jaar aansluitende jaar dat wij onze tickets ook  online verkopen!

Herinneren jullie nog de wachtrij voor de kassa bij het Chassé bij editie 2013, er stond een ellenlange rij om het festival de bezoeken.. Terwijl de online bezoekers gelijk konden doorlopen en zich gelijk van het festival konden genieten!

Dus mocht je dit jaar (vanzelfsprekend) weer van de partij zijn..
Dan de volgende tip, Koop dan je ticket online!

Het voordeel hiervan is dat jij je ticket in huis hebt nog voor de beurs begint! Dus geen lange wachtrijen, gedoe met kleingeld of een stakende pinpas, maar een rode loper die voor je uitgerold wordt bij de speciale online tickets toegang.

Tevens zijn de weekendtickets (dus zaterdag en zondag entree) enkel online beschikbaar.

 

 
 
 
24 aug 2014

Tex Willer is Back!

Tex Willer is Back! Het nieuwe album, getiteld “Dodemansrit”, werd geschreven door de Italiaanse top- scenarist Mauro Boselli en getekend door Bonelli-tekenaar Fabio Civitelli. Laatstgenoemde zal in Breda aanwezig zijn om albums te signeren en van een tekening te voorzien!

Civitelli (1955) is een grootheid in Italië en in enkele andere landen waar de Tex Willer serie al jarenlang verschijnt (Portugal, Finland, Brazilië). Op vrijwel alle internetfora wordt hij steevast verkozen tot meest geliefde Tex Willer tekenaar uit de Bonelli-studio.

Het is voor het eerst dat Civitelli de Benelux met een bezoek vereert, een echte primeur voor het stripfestival te Breda.

Behalve de reguliere uitgave van “Dodemansrit” zal uitgeverij HUM! ook nog een speciale beurseditie van het album uitbrengen, in zeer gelimiteerde oplage.

Deze uitgave is voorzien van een andere cover, speciaal door Civitelli getekend. Het album zal alleen op 11 en 12 oktober in Breda te koop zijn. En als klap op de vuurpijl tekende Civitelli ook nog eens een exclusieve prent voor de fans in Nederland en Vlaanderen die als ex-libris aan het album Dodemansrit kan worden toegevoegd.

Hieronder alvast een voorproefje van de Exclusieve Stripfestival Breda Cover!

 
 
 
27 jun 2014

NIEUWE PRIJS OP STRIPFESTIVAL BREDA

De gemeente Breda lanceert dit jaar een nieuwe stripprijs, de Stripcultuurbeurs en deze zal in samenwerking met Stichting Strips in Beeld dit jaar voor de eerste keer worden uitgereikt op Stripfestival Breda.

Voor dit jaar is er een bedrag van € 4.000 beschikbaar dat kan worden toegekend aan een of meerdere projecten die een positieve bijdrage leveren aan het Nederlandse beeldverhaal.

Rob van Bavel, voorzitter stichting Strips in Beeld: “Na het wegvallen van de Marten Toonderprijs wilde de gemeente Breda graag een nieuwe prijs voor het beeldverhaal. Er is in dit geval niet gekozen voor een debuutprijs of een oeuvreprijs, maar voor het beurssysteem waarmee aanvragers hun droomproject kunnen verwezenlijken. Hierin is de Stripcultuurbeurs uniek, en we hopen veel creatieve aanvragen te ontvangen.”

De Stripcultuurbeurs kan zeer breed gezien worden zoals het mogelijk maken van de productie van een stripverhaal, het organiseren van een expositie, reis- en verblijfkosten voor een stageplek of beursbezoek, het realiseren van een app, research voor een stripproject, maken van een muurschildering etc. Voorop staat dat het project de strip op sprekende wijze in beeld brengt.

Tot 14 september 2014 is het mogelijk om een aanvraag voor de Stripcultuurbeurs in te dienen. De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit: Maartje de Haan, directeur van Museum Meermanno, Jos van Waterschoot, conservator van het stripdepot van de Universiteit van Amsterdam, en Jan Kamp, galeriehouder in Breda. Afhankelijk van de inzendingen kan worden besloten dat het om meerdere winnaars gaat waar het geldbedrag onder verdeeld wordt.

Op de website www.stripcultuurbeurs.nl staat het reglement en de voorwaarden.

 
 
Pagina 1 van 212
 
Tickets
Koop hier je stripfestival tickets!
 
 
 
 
Ook adverteren op onze site?
Neem contact op over de mogelijkheden
 
 
 
 
 
 
 
powered by
 
 
 
Stripmakers
 
 
 
Tweets