5 jul 2015

Jesus Merino signeert

Jesus_Merino

Jesus Merino (1965) is een Spaanse comicartiest, die bekend werd in de Amerikaanse comicbook business door zijn samenwerking met Carlos Pacheco. Hij inkte de lay-outs van Pacheco voor series als Avengers forever, Superman Batman en JLA

merinojsa

Sinds een aantal jaren is Merino nu alleen verantwoordelijk voor succesvolle reeksen van uitgeverij DC, zoals Justice Society of America, Teen Titans en sinds 2011 tekent hij (op scenario van comicbook legende George Perez) Superman, ook verschenen in het Nederlands bij RW.

jesus_merino_jsa33

Jesus zal beide dagen op het stripfestival signeren.

 
 
 
19 jun 2015

Aanvraagtermijn geopend Stripcultuurbeurs 2015

logo-stripcultuurbeurs

De Stripcultuurbeurs zal dit jaar wederom worden uitgereikt op het stripfestival Breda

Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door de gemeente Breda, en zal in samenwerking met Stichting Strips in Beeld op 10 oktober 2015 worden uitgereikt op Stripfestival Breda in het Chassétheater in Breda.

Voor dit jaar is er een bedrag van € 4.000 beschikbaar dat kan worden toegekend aan een of meerdere projecten die een positieve bijdrage leveren aan het Nederlandse beeldverhaal.

De Stripcultuurbeurs kan zeer breed gezien worden zoals het mogelijk maken van de productie van een stripverhaal, het organiseren van een expositie, reis- en verblijfkosten voor een stageplek of beursbezoek, het realiseren van een app, research voor een stripproject, maken van een muurschildering etc.Voorop staat dat het project de strip op sprekende wijze in beeld brengt.

Zie voor verdere informatie: http://www.stripcultuurbeurs.nl

 
 
 
7 jun 2015

Bekendmaking 1e Festivalgast: Felix Meynet

Met veel trots kondigen we de 1e festivalgast van dit jaar aan.

Meynet foto

Felix Meynet werd geboren in de met sneeuw bedekte bergen van Chablais. Het was dan ook niet vreemd, dat hij begon te werken als skileraar.

Zijn eerste creatieve uitingen waren het decoreren van monoski’s en snowboards, voordat hij begon te werken als striptekenaar.

Hij ontmoette scenarist Pascal Roman en samen maakten ze Dubbel M. voor Dargaud.
In 1998 volgden Tatjana K en later Karaat, ook voor Dargaud.

Momenteel tekent Meynet voor Casterman de serie Sauvage

meynet1

Felix Meynet zal beide dagen op het festival aanwezig zijn.

 

 
 
Pagina 1 van 212
 
Tickets
Koop hier je stripfestival tickets!
 
 
 
 
 
 
 
Ook adverteren op onze site?
Neem contact op over de mogelijkheden
 
toegang
 
 
 
powered by
 
 
 
Stripmakers
 
 
 
Tweets