11 sep 2019

Bij Het Stripschap signeren…

Robert van der Kroft is na een lange carrière als de tekenaar van Donald Duck, Sjors en Sjimmie, Droppie Water en Claire nu ook DJ, stripfestivalorganisator (van Cross Comix) en muzikant en zanger met zijn nieuwe groep DIT. Voor StripGlossy tekent hij nog steeds Sjors en Sjimmie en Claire en werkt hij aan wellicht het laatste Claire album, nummer 30! Claire verschijnt ook in StripNieuws. Robert signeert op zaterdag bij Het Stripschap.

Pieter Hogenbirk is bekend van Rembrandt, De Ruyter en talloze andere strips. Hij is ook cartoonist en ontwerper. Sinds een jaar is hij ook de tekenaar van de strip Eppo voor Eppo Stripblad, op tekst van Alex van Koten. Rembrandt wordt momenteel herplaatst in StripNieuws. Pieter signeert op zaterdag bij Het Stripschap.

Ook Daniel van den Broek is geen onbekende voor Eppo Stripblad. Zo tekende hij Uuterwaerdt en Rick Turpin voor het tweewekelijkse blad. Daarnaast maakte hij Viktor & Frenky voor MYX, Plots en StripNieuws en Juttertje voor een aantal Noord-Hollandse zondagskranten. Zijn meest bekende werk is voor Jan, Jans en de kinderen en de Rode Kater. Daarnaast maakt hij samen met scenarist Robbert Damen Captain Ecki voor het Duitse vakantiepark Tropical Island. Daniel signeert op zondag bij Het Stripschap.

Elisa Zee begon haar carrière als assistent en inkleurster van Daniel van den Broek en werkt nu aan een carrière als kinderboekillustratrice. Elisa signeert op zondag bij Het Stripschap.

Willem Vleeschouwer gaat al heel lang mee in de stripwereld. Hij heeft veel voor het onderwijs gewerkt als cartoonist en illustrator. Illustreren is altijd zijn grote passie gebleven en zo af en toe kan hij dat op onnavolgbare wijze vertalen in een strip, zoals De wraak van de Dikke Ong. Cartoons van hem worden herplaatst in StripNieuws. Onder voorbehoud signeert Willem op zondag bij Het Stripschap.

Hoewel zij nu aan haar eerste strip werkt, over het leven op de boerderij met schrijfster Anne Zwart, is Dinie de Zeeuw toch vooral illustratrice. Aanvankelijk vooral van dieren is zij zich, mede onder invloed van de stripwereld, steeds meer gaan richten op het genre fantasy. Daarin heeft zij grote stappen gemaakt met het ontwikkelen van verrassende thema’s en technieken. Dinie signeert twee dagen bij Het Stripschap.

Daan Landwehr Johan geeft striptekenles, maar is gaandeweg bezig om een eigen stijl en genre te ontwikkelen die smaken naar meer. Daan signeert samen met dochter Robin twee dagen bij Het Stripschap.

Mark van Herpen heeft naast zijn werk als vormgever altijd de ambitie gehad om stripmaker te worden. En dat is met vallen en opstaan gelukt, denk aan Hotel Nevelzicht voor Eppo Stripblad. Zijn nieuwe strip heet Sting. Bij Uitgeverij Syndikaat verschijnt van die strip een eerste album. Vandaar dat Mark daar signeert en wellicht ook bij Het Stripschap, waar hij voor StripNieuws vorm geeft.

 
 
 
Tickets
Koop hier je stripfestival tickets!
 
 
 
 
 
 
 
Ook adverteren op onze site?
Neem contact op over de mogelijkheden
 
 
 
 
 
powered by
 
 
 
Stripmakers
 
 
 
Tweets