Stripfestival Breda verplaatst naar najaar 2022

Ondanks dat de aanstaande editie van Stripfestival Breda gepland staat voor september/oktober 2021, ziet de organisatie helaas geen mogelijkheden om, onder de te verwachten coronamaatregelen voor evenementen, in het najaar een succesvol festival te organiseren. Daarom is in goed overleg met het Chassé theater besloten om de aanstaande editie van Stripfestival Breda te verplaatsen naar het najaar van 2022 – drie jaar na de vorige editie…

Het bestuur van stichting Strips in Beeld, de organisator van Stripfestival Breda, koos ervoor om tijdig dit besluit nemen om daarmee duidelijkheid te bieden aan bezoekers en deelnemers. De verwachting is namelijk dat in het najaar onze samenleving nog steeds gebukt gaat onder tal van beperkingen en maatregelen, wat een evenement in de vorm zoals dat voorheen gehouden werd, afgezien nog van de financiële risico’s, onmogelijk maakt.

Inmiddels zijn de Vrienden van het festival op de hoogte gebracht en opnieuw zijn de reacties hartverwarmend en begripvol. Het Chassé theater heeft toegezegd met nieuwe data te komen voor 2022 en de organisatie hoopt dan weer een succesvolle editie van dit prachtige festival te mogen wegzetten.